How to use a USB-C Hub with the iPad Air 4 (2020) - also with 3.5mm headphone jack!

I unbox this Plexgear USB C Hub and test it with my iPad Air 4. I connect the iPad through the HDMI port to my 27-inch monitor, I connect an external USB Drive and also a pair of 3.5mm headphones via the 3.5mm headphone jack. I also use the pass through fast charging USB C port on the hub.
More info:

Plexgear USB C Multi Adapter

Watch video here:

Please subscribe to my channel


Comments

 1. Bra och instruktiv video! Jag har en likadan iPad (tom färgen). Jag har två frågor som du kanske kan svara på. 1 Jag köpte en likadan adapter från Kjell, när jag ansluter den så tror iPaden att ett par hörlurar är anslutna (utan att jag har stoppat i några) dvs om jag spelar musik så är det alldeles tyst. Är det så hos dig också? 2. Jag vill använda min externa hårddisk både på iPadden och min PC. Vet du hur hårddisken måste vara formaterad då? //Hassse

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej och tack! Anledningen är att denna hubb har ett 3,5mm hörlursuttag, så det innebär att varje gång du pluggar in den i iPaden så aktiveras den utgången. Det går tyvärr inte att avaktivera men du kan välja en annan ljudkälla efteråt i media menyn i controll center. Hårddisken måste då vara formaterad som ExFat. Det är så jag använder mina hårddiskar.

   Delete
 2. Tack för tipsen. Jag lämnade tillbaka hubben till Kjell innan jag sg ditt svar, de visste inte vad detta kunde bero på. Har därför inte hunnit testa, men de verkar mycket vettiga. ExFAT har dock testat med gott resultat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Va synd. Jag är helnöjd med denna hubb

   Delete

Post a Comment